HACCP rendszer felülvizsgálat
A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-18/1993. sz. előírásának 3 §-ban megjelent alapelvek alapjánfelülvizsgálatot kell tartani:
- a HACCP rendszer bevezetését követően pár hónap múlva
- minden változás után, ami új veszélyeket jelent
- új termék
- új technológia
- új nyersanyag
- új szállítók
- új üzemi környezetváltozás
- jogszabályi változás
- reklamáció, hatósági megállapítás
- új dolgozó
- előre meghatározott terv szerint, évente legalább egyszer.
INGYENES ÁRAJÁNLATUNKÉRT KATTINTSON >>>ide<<<
Felülvizsgálat során a változás dokumentálásánál hivatkozni kell az eredeti HACCP terv nyilvántartási számára , jelölni kell az új dátumot, beírni a módosításokat, okokat, leigazolni a jóváhagyást, és működtetni a módosított rendszert.
Tehát a meglevő rendszert átvizsgáljuk, a dokumentációkat, szerződéseket átnézzük, az üzletben körülnézünk, mindezekről egy jegyzőkönyvet készítünk, mely ott marad az üzletben a HACCP könyv mellé csatolva, és ezzel együtt lesz maga a rendszer újból 1 évig érvényes.